Lista substanţelor chimice radiate în anul 2020 pe teritoriul Republicii Moldova.

După studiile științifice, făcute de ani la rînd, sa constatat problema nimicirii insectelor polenizatoare de ani la rînd.

Substanțele chimice ce ar trebuia să ajute fermerii sa reducă populația dăunătorului, duce spre nimicirea insectelor polenizatori, aparența rezistenții la dăunător și daune mediului înconjurător și a sănătatii omului.

Albinele din Moldova mor, din cauza unui pesticid folosit de fermieri, în perioada în care insectele polenizează. Fenomenul nu este caracteristic doar pentru Moldova, a luat amploare încă din anul 2006 şi pune în pericol coloniile de albine din întreaga lume.

Deja după ce întrebarea a fost ridicată la nivel mondial au fost puse în lista neagră o mulțime de preparate fitosanitare. Țările Europene, Statele Unite, Rusiia, Japonia și China emit legi și reguli pentru producerea și folosirea acestora.



Specialiştii spun că dispariţia albinelor ar afecta viaţa oamenilor şi economia la nivel global. 

În anul 2018, pentru a salva albinele, Uniunea Europeană a interzis mai multe insecticide dăunătoare pentru acestea.

În Republica Moldova, sunt peste şapte mii de apicultori, care au în jur de 300 de mii de familii de albine. Și pentru a avea roadă și creștere a economiei Republicii Moldova neam, alăturat țărilor ce au și înțeleg responsabilitatea față de situația dată.

Calea ecologică și sigură, e unica cale pentru a trece în era cînd avem posibilitate să nu nimicim, dar să ocrotim și primi adevartul dar de la mama natură.

Soluția în cazul data, este produsul în care se fac investiții cît științifice atît și financiare în cantități enorm de mari. La baza produsului stă instrumentul (instinctul) dăruit de mama natură la fiecare specie din lume (om, animal, insect, ș.a. forme). Feromonul sexual a femelăi dăunătorului este folosit în modul de a atrage masculul și întrerupe reproducerea, ce duce spre scăderea populației dăunătorului pentru fiecare generație, cît pentru sezonul dat, atît și pentru sezonul următor. Deci soluția de a diminua daunele ce sunt aduse din an în an, este simplă, fără un pericol pentru  mediul înconjurător, animale și în deosebi pentru insectile polenizatoare.

Informați-vă ce preparate chimice vor fi radiate în perioada anului 2020 pe teritoriul Republicii Moldova, și fi-ți siguri că Biochemtech S.R.L. vă susține cu soluția ce deja de 20 de ani arată rezultatul în practică fără un pericol pentru mediul înconjurător, animele și în deosebi insectelor polenizatoare.




Informați-vă ce preparate chimice vor fi radiate: http://www.pesticide.md/radiere/




Sursa de informare: 
http://www.pesticide.md/radiere/
https://www.quora.com/How-do-you-deal-with-the-presence-of-pesticides-in-your-food